Obecné doporučení:
- Sucho, temno, nízká teplota, občasná výměna vzduchu.
Náš test:
- Test trvající 1 rok, v podmínkách 35% relativní vlhkosti, 25°C (vyšší teplota než doporučená), temno, mírné občasné větrání, ukázal jednoznačné výsledky:
- Česnek přežil bez výraznách změn vzhledových i kvalitativních.
Pozorované změny:
- Po uplynulé době začal mírně pouštět kořínky, některé stroužky vyklíčili, pozorovali jsme opravdu mírné seschnutí, což mělo vliv na výraznější chuť a vůni, úmrtnost řádově v jednotkách (3 stroužky z 100) Tyto změny jsou vzhledem k délce skladování přípustné.
Nedoporučujeme dlouhodobě skladovat v ledinci, vlhkém prostředí, na světle.
Zaručujeme ověřené podmínky skladováni.
Dříve se česnek skladoval v dřevěných vzdušných stodolách bez oken, kde vlivem venkovního počasí pozvolna vysychal a naopak. Tedy přirozeně pracoval a dýchal. Takový systém skladování fungoval po celé generace, my se z něj poučili a snažíme se pro Vás vytvořit jeho nejlepší možnou kopii.