• Úvod
  • O česneku
  • Uchovávání

Uchovávání česneku

Obecné doporučení:

  • Sucho, temno, nízká teplota, občasná výměna vzduchu.

Náš test: 

  • Test trvající 1 rok, v podmínkách 35% relativní vlhkosti, 25°C (vyšší teplota než doporučená), temno, mírné občasné větrání, ukázal jednoznačné výsledky:
  • Česnek přežil bez výraznách změn vzhledových i kvalitativních.

Pozorované změny:

  • Po uplynulé době začal mírně pouštět kořínky, některé stroužky vyklíčili, pozorovali jsme opravdu mírné seschnutí, což mělo vliv na výraznější chuť a vůni, úmrtnost řádově v jednotkách (3 stroužky z 100) Tyto změny jsou vzhledem k délce skladování přípustné.

Nedoporučujeme dlouhodobě skladovat v ledinci, vlhkém prostředí, na světle.


Zaručujeme ověřené podmínky skladováni.

Dříve se česnek skladoval v dřevěných vzdušných stodolách bez oken, kde vlivem venkovního počasí pozvolna vysychal a naopak. Tedy přirozeně pracoval a dýchal. Takový systém skladování fungoval po celé generace, my se z něj poučili a snažíme se pro Vás vytvořit jeho nejlepší možnou kopii.